Wat is pata negra?

Wat is pata negra? En wat moet je nog meer weten van Spaanse hammen? Om het Iberische sentiment deelachtig te […]

Waarom witte chocola geen chocola is

Het wordt wel degelijk gemaakt van cacaobonen en het is duur genoeg, toch mag witte chocola geen chocola heten. Waarom […]

Tarbot op de barbecue

Bij het Amsterdamse restaurant Guts (voorheen Guts & Glory) staat, zoals bij zoveel eigentijdse eethuizen, de Big Green Egg binnen. […]

Niki Segnit schrijft een Kookbijbel

Acht jaar heeft ze erover gedaan om de om de opvolger van har Smaakbijbel te schrijven en wat er verscheen […]

Brood bakken (deel 1 van 6): de basis

In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo en het boek Ik Bak Geweldig, jij trouwens ook zien hoe hij een […]

Groene pappardelle

In de keuken van Spaghetteria Oost maakt Chef Stefano Cavallari een heerlijke combinatie van groene pappardelle met champignons en gorgonzola. […]

Varkensterrine van Le Garage

Op de kaart van restaurant Le Garage prijkt een aantal Franse klassiekers. Eén ervan is een terrine van telkens wisselende […]