Fazant van Demandt

Eind 2018  sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan […]

Pommes Pont Neuf

Zowel de Belgen als de Fransen claimen het geestelijk vaderschap van patates frites als street food. Het moet in elk […]

Haas pareren

Keukenmeester René Ameling heeft een Hollandse haas op de snijtafel. In deze video wordt de haas verdeeld in stukken die […]

Rollade van varkensrugfilet maken

Gertjan Kiers (@demoslager) laat zien hoe je een rollade van varkenrugfilet maakt. Geïnteresseerd in vlees? In De Vleesbijbel leert Gertjan […]

Pijlstaartinktvis en zeekat schoonmaken

Bij inktvis denkt menigeen aan Mediterrane wateren, maar uit de ons omringende zeeën komt een grote hoeveelheid inktvis van uitstekende […]

Cervelas de fruits de mer

Bereiding: Draai de snoekbaars filet twee keer door de fijne plaat van de gehaktmolen en draai dan in de cutter […]

Lamszwezerik, schelvislever & varkenshuid

Giel Kaagman, patron cuisinier van restaurant Kaagman & Kortekaas in Amsterdam, is groot liefhebber van orgaanvlees. Die liefde weerspiegelt in […]