Paprikasalsa van de barbecue

Gegrild vlees past perfect bij gegrilde groenten en andersom. Komt goed uit, we hebben de barbecue toch al opgestookt en […]

De nieuwe Zaanse keuken

Het borrelt aan de Zaan, dat is de van oorsprong Zaanse culinair historica Charlotte Kleyn ook al opgevallen. Hoewel er […]

Amsterdam Coffee Festival 2016

Drie opmerkelijke koffiedranken op het Amsterdam Coffee Festival 2016: Kees Raat van Metropolitan Pastry Room introduceert vijf affogato’s, gelato in […]

Dapeppa bierbrood

Bier en brood zijn familie van elkaar. Allebei gemaakt van graan en allebei met gist. Niet zo verwonderlijk dus dat […]

Cees Holtkamp maakt mokka-extract

Mokka is een belangrijke smaak in banketland. Cees Holtkamp laat zien hoe je thuis makkelik zelf mokka extract maakt om […]

Tournedos opéra

In het restaurant van de Parijse opéra werd ooit de gelijknamige tournedos Opéra geserveerd, een gerecht dat bestaat uit tournedos […]

Ribeye bakken

Cuisinier Bert van Buschbach van restaurant De Compagnon in Amsterdam grillt ribeyes en vertelt over de onderlinge verschillen in smaak […]