Joris Bijdendijk maakt chocoladefondant

Joris Bijdendijk, chefkok van restaurant RIJKS* in Amsterdam, maakte een kookboek waarin het eten dat hij zijn familie thuis voorzet […]

Mosselcollege

Bereiding 1. Was de mosselen met koud water, doe ze daarna in een vergiet. 2. Doe een klein klontje boter […]

Steak sandwich van Ierse kogelbiefstuk

Culinair journalist Felix Wilbrink maakt een steak sandwich van Ierse kogelbiefstuk. Hij bakt het stuk vlees eerst in z’n geheel […]

Mosselen in ’t groen

Joep Hermans, chef de cuisine van Bar du Champagne in Amsterdam, maakt mosselen -of mossels zoals hij ze noemt- in […]

Bread and Butter pudding

In de keuken van het Amsterdamse Spaanse restaurant Centra (anno 1947) metselde chef de cuisine Tim van Grootheest wekelijks een […]

Veganistische hamburger

Frans Bon, chef-kok en smaakontwikkelaar van kruidenbedrijf Apollo/Solina maakt een veganistische hamburger op basis van een kruidenmix met tarwe die […]

Mari Maris maakt gratin Savoyard

De faam van gratin Dauphinois reikt tot ver buiten de Franse Dauphiné regio. Alleen wordt met die titel vaak een […]