Joris Bijdendijk maakt chocoladefondant Written by Ronald Hoeben, december 17th, 2021 Joris Bijdendijk, chefkok van restaurant RIJKS* in Amsterdam, maakte een kookboek waarin het eten dat hij zijn familie thuis voorzet […]
Mosselcollege Written by eheroes, februari 22nd, 2015 Bereiding 1. Was de mosselen met koud water, doe ze daarna in een vergiet. 2. Doe een klein klontje boter […]
Steak sandwich van Ierse kogelbiefstuk Written by Ronald Hoeben, oktober 1st, 2021 Culinair journalist Felix Wilbrink maakt een steak sandwich van Ierse kogelbiefstuk. Hij bakt het stuk vlees eerst in z’n geheel […]
Mosselen in ’t groen Written by Ronald Hoeben, januari 12th, 2024 Joep Hermans, chef de cuisine van Bar du Champagne in Amsterdam, maakt mosselen -of mossels zoals hij ze noemt- in […]
Bread and Butter pudding Written by Ronald Hoeben, februari 15th, 2019 In de keuken van het Amsterdamse Spaanse restaurant Centra (anno 1947) metselde chef de cuisine Tim van Grootheest wekelijks een […]
Veganistische hamburger Written by Ronald Hoeben, april 24th, 2020 Frans Bon, chef-kok en smaakontwikkelaar van kruidenbedrijf Apollo/Solina maakt een veganistische hamburger op basis van een kruidenmix met tarwe die […]
Mari Maris maakt gratin Savoyard Written by Ronald Hoeben, juli 17th, 2020 De faam van gratin Dauphinois reikt tot ver buiten de Franse Dauphiné regio. Alleen wordt met die titel vaak een […]